voorlichting en ergonomisch plan voor je bedrijf

Ergonomie gaat over “het aanpassen van middelen en omgeving aan de menselijke maat”.
Het doel is de belasting van het lichaam te verlagen. Ergonomische voorlichting is een essentieel onderdeel van het verhogen van het welzijn van medewerkers. Op een ergonomische manier en volgens ARBO normen werken kun je leren! Een goed op maat ingestelde werkplek maakt mensen minder snel moe, voorkomt pijnklachten en dat levert blije medewerkers op. Gezonde, blije werknemers zijn productiever. Hieronder een aantal voorbeelden van ergonomische voorlichtingssessies. Ze kunnen zowel via Teams als op de werkvloer gegeven worden.

Workshop BIOMECHANICA
Hoe zit ons lijf in elkaar, hoe werkt het? Waarom heb je geen steun nodig om te staan, maar wél bij zitten? Kom meer te weten over staan, lopen en zitten en waarom het belangrijk is géén koffie te halen voor de hele afdeling.

Workshop BEELDSCHERMWERKPLEK-ERGONOMIE
Ergonomie is ‘hot’, iedereen heeft er een mening over. We moeten staand vergaderen, fietsend op onze laptops tikken en zit/sta bureaus zijn niet meer weg te denken uit een gezonde kantooromgeving. Leer wat ergonomie voor jou betekent, over de mogelijkheden en risico’s van beeldschermwerk en hoe je jouw vaste of flexwerkplek zelf binnen 1 minuut goed kunt instellen. Kom erachter hoe even niets doen werkt en hoe je zo gezond mogelijk de werkdag doorkomt.

Maatwerk workshop
Wil je meer weten over de werking van je lijf, gezond werken, goed zitten en bewegend de kantoordag doorkomen? Zijn er specifieke vragen of situaties waar ergonomisch advies bij nodig is? Wil je een ergonomisch plan maken voor je bedrijf? Bel ons en we ontwerpen een workshop op maat. Voor je afdeling, alle facilitaire medewerkers of alleen voor jou, als medewerker personeelszaken.

preventief

2-100 personen

interactief

Uw ergonomisch adviseur

smart•ergo
Mobiel: +31 (0)6 44668776
Email: info@smartergo.nl

Naam: Saskia van Eijkeren
Mobiel: +31 (0)6 44668776
Email: saskia@smartergo.nl